Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De laatste loodjes …. wegen het zwaarst

Dan volgen daarna voorbereidingen. Dat begon met het aanvragen van onbetaald verlof voor ons beiden. Dat lukte. Toen de auto voorbereiden. Daarmee is Coen vanaf de zomer in de weer. Stoelen en banken eruit. Een hele elektrische installatie ingebouwd met 220v, stroom voor de koelkast, compressor (om de bandjes op te pompen), verlichting hier, kabeltje daar, van één accu naar drie accu’s. Een grotere intercooler ingebouwd. Nieuwe injectoren erop gezet. Een 50 liter water tank ingebouwd. Een 45 liter extra dieseltank aan de hoofdtank toegevoegd, waardoor we nu 120 liter kunnen tanken (dat doet toch wel pijn aan de pomp). Auto 1 inch verhoogd, lichtmetalen velgen omgeruild voor stalen velgen (met een lastindex van 2,5 ton per stuk). Samen met Wim (vader van Coen) lades, kasten van alles en nog wat ingebouwd. Alles om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Tuurlijk, het wordt echt wel even anders dan thuis. Maar laten we eerlijk zijn, reizen is ook genieten. En genieten met een klein beetje comfort is net even iets fijner. Een koud biertje bijvoorbeeld. Waarom de laatste loodjes het zwaarst wegen? Welnu, in de laatste 2 maand gingen respectievelijk kapot: de remmen (verroeste leiding), de startmotor, de hoofdtank was behoorlijk lek na de inbouw van de tweede tank, en welja, vorige week moest de koppeling eraan geloven. En last but not least, eergister kwam Coen na het vullen van koude vloeistof erachter dat de aircopomp niet meer aanslaat. Dat laatste moet nog gemaakt worden. Het blijft een Land Rover. Gelukkig hebben de mannen van Bisselink en Gerrits in Nijmegen mij ontzettend goed geholpen met van alles. Heren, dank! Foto’s van het proces van ombouw en de bijbehorende misère hierna:

Advertentie

13 gedachten over “De laatste loodjes …. wegen het zwaarst

 1. Indrukwekkende voorbereiding Coen, of is dit voorpret?
  Deze auto en al die landen waar jullie komen als voor- en achtertuin,…. dat wordt vast een onvergetelijke prachtige reis voor jullie.

  Like

 2. Wat een gedoe! En dan nog die koppeling… Maar goed dat het hier nog gebeurd. Zal ik toch maar mijn Discovery verkopen en een Toyota kopen? 🙂
  Goede reis!

  Like

 3. Heel mooi hoe jullie schrijven over alle voorbereidingen! En dan is de trip begonnen. Via Duitsland richting het zuiden. De weg als doel. Met zo’n gedegen upgrade van jullie LR is het vast aangenaam rijden. A bientôt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: