Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mission Aborted :-(

De afgelopen dagen waren extreem hectisch: vrij snel nadat we in Ethiopië aankwamen, sloot de Keniaanse grens, dus we wisten meteen dat we een groot probleem hadden. Na Ethiopië was Kenia het volgende land waar we heen wilden, en het enige land waarlangs we verder konden. Langer blijven in Ethiopië leek in eerste instantie geen probleem omdat we genoeg plekken konden bedenken die we wilden bezoeken dit prachtige land. Snel na het bericht over het sluiten van de grens met Kenia kregen we een zeer dringend bericht van de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba met het advies zo snel mogelijk het land te verlaten; de toekomst van Ethiopië ziet er niet rooskleurig uit met de verspreiding van het virus. Dat wij als westerlingen de schuld krijgen voor het verspreiden van het virus was meteen duidelijk: onderweg wordt er op een hatelijke manier “Corona” naar ons geroepen (waarbij gezegd moet worden dat we ook hele vriendelijke en behulpzame Ethiopiërs hebben ontmoet). Dit alles betekende dat we een hele moeilijke beslissing hebben moeten nemen: onze reis afbreken, binnen een paar dagen naar Addis rijden omdat het snel in aantal afnemende vluchten en naar Nederland te vliegen. Onderweg naar Addis zijn we beiden verdrietig: onze droom valt voorlopig in duigen. Het is niet helemaal duidelijk of en wanneer we onze reis nog kunnen afmaken. We zijn dankbaar voor de Nederlandse gemeenschap in Ethiopië die ons zoveel mogelijk heeft geholpen en de Ambassadeur die ons toestond de auto te parkeren op het terrein van de Nederlandse Ambassade. Het was fijn om met Max & Merle (www.overlandingdutchies.com) en Dimitris & Vasilis de definitieve keuze te maken om naar huis te gaan en om samen de laatste 700 kilometer naar Addis te rijden. Inmiddels zijn we veilig in Nijmegen aangekomen en zal het een poosje duren voordat we weer gewend zijn aan het feit dat we hier zijn. We maken er maar het beste van 😉

Onze laatste dagen aan Lake Tana
De laatste kilometers naar Addis Abeba.
Onderweg hebben we 2 Amerikaanse fietsers een lift gegeven omdat ook zij asap het land uit wilden.
Geparkeerd op de Ambassade.
Advertentie

12 gedachten over “Mission Aborted :-(

 1. Wat ontzettend jammer Coen, maar onvermijdeljk helaas. Ik hoop dat jullie nog een keer de kans krijgen om de reis af te maken. Tot ooit weer ziens op de Han!

  Like

 2. Ben je al thuis? Oeffff wat rot… Idee: geef je DI-uren terug, ga weer aan het werk voor de HAN en ga volgend schooljaar de auto ophalen! Jammer dat het geen automaat is, anders had ik het voor je gedaan! 🙂
  Ondanks alles: fijn dat je weer in NL bent. Hopelijk tot gauw!
  Kees-Jan

  Like

 3. Vervelend Coen en Floortje, maar ook fijn dat jullie veilig thuis zijn. Veiligheid voor alles..en die DI uren is een goede suggestie van Kees Jan. Ik weet nog wel een klus op de HAN nu…..

  Like

 4. Wat een pech! Maar .. de situatie is gevaarlijk, de vraag is hoe snel het virus zich gaat verspreiden in Afrika, verstandige keuze dus. Sterkte en bedenk uitstel is geen afstel!

  Like

 5. ha Coen en Floortje, wat ontzettend balen zeg! Het zag er allemaal schitterend uit, maar het is beter om uit Ethiopië te zijn. Maak er hier het beste van en zodra het kan weer op pad? Succes en tot snel!

  Like

 6. Ik heb de laatste week vaak aan jullie gedacht, gezien de explosie van coronaproblemen overal in de wereld en het terughalen van de stduenten die op buitenlandstage zijn/ waren. Ik kan me voorstellen dat jullie grote droom nu in duigen gevallen is en dat het een enorme teleurstelling voor jullie is. Maar … fijn dat het gelukt is om snel thuis te komen.

  Like

 7. Wat vervelend dat jullie je prachtige reis eerder af hebben moeten breken. Dat moet echt balen zijn. Goed om te horen dat jullie goed in Nijmegen aangekomen zijn. In deze tijd waarschijnlijk de beste place to be. Succes met wennen in deze sterk veranderde wereld en ik hoop dat jullie de droom ergens weer voort kunnen zetten. Groet, Josje

  Like

 8. Coen en Floortje, wat ontzettend jammer! ik las graag jullie blogs, maar gelukkig gezond weer thuis. ik zie je wel weer een keertje op de Han.
  (ik kan wel schakelen, dus kan met Kees-Jan die Defender wel gaan halen 😉

  Like

 9. Coen, ik heb aan je gedacht de afgelopen weken. Wat een domper om zo het avontuur te moeten eindigen! Hopelijk komt er nog een tweede kans. Wellicht zien ik je dan weer eerder terug op de HAN, want dat betekent dat het virus onder controle is. Tot later!

  Like

 10. Ach Coen en Floortje, wat een teleurstelling, ik kan me helemaal voorstellen, hoe je tegen beter weten in nog hoopt en dan toch die belangrijke beslissing moet nemen om terug te keren. Fijn te lezen dat jullie weer veilig thuis zijn en dat jullie auto veilig staat geparkeerd, want dat is ook van groot belang.
  Nu komt toch ook een proces van rouw en afscheid (van de droom die deels werkelijkheid is geworden), neem daarvoor samen de tijd en neem dat serieus (ik ken het gevoel, toen wij onze voettocht naar Santiago niet konden afmaken) en lees vooral samen jullie prachtige blogs nog vaak door, dan geniet je weer!
  Veel sterkte!
  Irma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: